Jégszórásos tisztítási eljárás

Ez a jelenleg legmodernebb tisztítási eljárás, amely egyszerre környezetkímélő és gyors. A szárazjég szórás kiemelten hatékony tisztítási technológia, amely során szilárd halmazállapotú szén-dioxidot (CO2) használunk fel. Gazdaságos alternatívája a hagyományos felülettisztítási eljárásoknak. A létrejövő thermofeszültségtől leválik a szennyeződést okozó réteg a hordozó felszínről. Az alapfelületen sérülés, kopás nem keletkezik. Folyadék nem marad vissza. A lehulló száraz anyag, szennyeződés egyszerűen összetakarítható.

Alkalmazási területe: olajipari eszközök, épületek tisztítása, elektronika, nyomda- és élelmiszeripari tisztítási munkák, graffiti eltávolítás, géptisztítás, zsírtalanítás, légcsatorna és hőcserélő tisztítás, klímaberendezés tisztítás.

A tisztítási folyamatban sokszor szükségünk van állványépítésre, de nagy segítségünkre van a rugalmasabb munkavégzést lehetővé tevő Teupen LEO 15 GT kosaras emelőnk (munkamagasság 15 m, max. terhelhetőség 200 kg, oldalirányú kinyúlás 6,40 m) is.

A szárazjég szórás hatásfolyamata

- Technológiai végeredmény
A szárazjég, mint közvetítő anyag elpárolog, csak a leválasztott szennyeződés marad hátra, amit azután hagyományos kézi tisztítási eljárással össze lehet gyűjteni.

- Technológia előnyei
Környezetbarát! A szárazjég nem mérgező természetes anyag, nem gyúlékony, az áramot nem vezeti, csupán a szennyeződést távolítja el. A hagyományos eljárások során keletkező vegyszerek, felhasznált oldószerek biztonságos elhelyezése, tárolási kötelezettsége megszűnik.

- Technológia hatékonysága
Gyors felülettisztítást tesz lehetővé. A nehezen hozzáférhető felületek is gyorsan tisztíthatók a jégszóró berendezés kis mérete, egyszerű szállítása és könnyű mozgathatósága révén. A technológia lehetővé teszi az üzemszüneti idők drasztikus csökkentését, rövidülnek a leállási idők, hiszen a termelő berendezések és alkatrészek nagy részét beépített állapotban lehet takarítani, nincs szükség a gépek szétszerelésére, ezáltal csökken az állásidő, és nő a hatékonyság a termelésben.


Bronti99 Tartálytisztítás jégszórással